Blogginfo:

Här skriver jag ner hur det går med min vikt, vad som fungerar och vad som absolut inte gör det.

lördag 20 april 2013

Hemmagjort sesam-mjöl!

Eftersom att min kille är otroligt allergisk mot allt gott så är det väldigt svårt att baka någonting med LCHF. Sen igår såg jag att dom hade sesam mjöl på LCHFbutiken och jag tänkte för mig själv, hmmm kan man mala vanliga sesam frön?
Ja, det kan man uppenbarligen och det blir helt OK dessutom.
Så idag bakade jag LCHF muffins med choklad, och mixade sesamfrön istället för mandelmjöl eller liknande.
Om ni har andra tips på mjölersättning som fungerar i LCHF, som inte innehåller nötter, soja, kokos så är det mycket välkommet!

ca. 8 st chokladmuffins  175 grader i 10-15 minuter
2 dl skalade sesamfrön, mixade/malda
2 ägg
50g smör
2 dl sukrin (Efter egen smak, självfallet)
1 dl kakao (Ica's egna är relativt låg i kolhydrater)
1 - 2 dl grädde
2 msk fiberhusk
Eventuellt lite pofiber
1 tsk bakpulver
Eventuellt några droppar arrakessens.

Mixa/mal sesamfröna, tillsätt ägg och sukrin, mixa tillsammans i en matberedare, lägg i smör, grädde, fiberhusk, kakao och eventuellt bakpulver och mixa igen.
Klicka ut i muffinsformar och stoppa in i ugnen i ca. 10-15 minuter.

Dom smakar definitivt inte som "riktiga" muffins, men med en klick grädde tycker jag det fungerar bra som ett kladdkaks substitut.
OBS! Måste tillägga att kakorna blir betyyydligt godare frysta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar