Jag försöker utveckla mig själv inom lchfs bakvärld, och hittills har jag lyckats någorlunda med sufflé, muffins, kanelbullemuffinsmix, rabarberpajsmosliknande. Det har varit svårt att få till pajdegens konsistens så den blir sådär härligt knaprig och lite småbränd på toppen som jag tycker paj ska vara i vanligt fall. Men idag lyckades jag!
Självklart kör jag inte på recept när det gäller sånt här, så det är svårt att beskriva exakt när man själv bra kör på känsla, men hursomhelst. Jag tog riktigt smör, sötrix med stevia, lite bourbon vanilj, mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk, och pyttelite pofiber. Just det, lite grädde också. Man får bra oerhört försiktig med sötrixen, för den som är färdigblandad med stevia är sjukligt söt och måste ranseras noga. Jag min nöt gjorde vanilj glass och tänkte inte alls på att det var stevia i, och hällde i som vanligt ungefär. Herremingud vad sött det blev. I vanliga fall går min hemmagjorda glass som smör i solsken. Men den glassen ligger fortfarande i en låda i frysen.
Hallon och Jordgubbspaj lchf style: (på ett ungefär)
250 g hallon
100 gram jordgubbar
50-75 g smör
0.5-1 dl sötrix med stevia
Ca. 2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk pofiber
2 msk grädde
0,10 tsk bourbon vanilj
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg hallonen i en form, strö sötrix på i önskad mängd. Blanda samman alla övriga ingredienser till en fin smuldeg och smula ner över hallonen, ha inne i ungen i ca. 10-20 minuter tills degen fått en fin gyllenbrun yta.
Bon appetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar