Blogginfo:

Här skriver jag ner hur det går med min vikt, vad som fungerar och vad som absolut inte gör det.

onsdag 29 maj 2013

LCHF Sufflé!

Både igår och idag blev det att jag bakade sufflé.
Jag tänkte för mig själv, vad är gott med choklad som inte innehåller nötter eller mjöl?
Jag vet att när jag var student och bodde själv så blandade man bara smält choklad med ägg och lite sånt, och fick då en rätt så hård kaka som man satt och knaprade på, men sufflé är någonting jag aldrig testat att varken äta eller baka, så jag testade och föll pladask.

LCHF Choklad Sufflé!
175 grader, 10-12 minuter, 2 stora suffléformar eller 6 små.
3 ägg, vitan och gulan fördelad.
2-3 msk stevia strö
Arrak, punch eller mint essens (Om man vill)
100 g 70% choklad eller högre. (Jag använde 87% och tog lite mer stevia i)
1 dl grädde

Sätt ugnen på 175 grader, smöra formarna.
Koka upp grädden, ta av kastrullen ifrån plattan och lägg i chokladen i små bitar och vispa ihop till en chokladkräm. Häll i äggulorna och blanda tills det blir en jämn smet.
Vispa äggvitorna hårda så man kan vända på bunken upp och ned, vispa sen i sockret. Vänd i chokladen i vitorna försiktigt, och blanda tills smeten ser fin och jämn ut, ha i några droppar essens vid behov.
Häll upp smeten i formarna, lämna ca. 1 cm till kanten, stoppa in i ugnen ca. 10-12 minuter, smeten reser sig fint när den börjar bli klar.
Resultatet blir en otroligt god sufflé med krämig mitten som chokladsås.

 Mumma för sorken! (Och tösen också!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar